Koning Thailand ‘diep bedroefd’ om overlijden Elizabeth

Vorsten

10-09-2022 14:42:03

Vajiralongkorn, de koning van Thailand, heeft naar aanleiding van het overlijden van koningin Elizabeth een condoleancebericht gestuurd aan koning Charles. In een bericht op sociale media schrijft de Thaise vorst “diep bedroefd” te zijn door de dood van de Queen en dat zijn volk rouwt om het verlies van de vorstin die donderdag op 96-jarige leeftijd overleed.

“Koningin Suthida, leden van de Thaise koninklijke familie, en ik zijn diep bedroefd door het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II”, schrijft koning Vajiralongkorn. “Het volk van Thailand rouwt samen met het volk van Groot-Brittannië om dit grote verlies van het staatshoofd, en herdenkt samen de koninklijke genade en koninklijke plichten van Hare Majesteit die Hare Majesteit als koningin heeft vervuld.”

De Thaise vorst haalt in zijn bericht ook de staatsbezoeken aan die Elizabeth gedurende haar regeerperiode bracht aan het Aziatische land. “De mensen van Thailand en ik herinneren nog steeds met veel trots en warmte de twee historische staatsbezoeken die Uwe Majesteit in 1972 en 1996 heeft afgelegd, als gast van mijn geliefde vader, Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej.”

Tot slot condoleert Vajiralongkorn zijn Britse ambtsgenoot met het verlies. “Mag ik, namens het volk van Thailand, uwe Majesteit, de koninklijke familie en het Britse volk onze oprechte deelneming en condoleances betuigen.”

Meer Andere Huizen