Koning van Bahrein feliciteert Emiraten met akkoord

Vorsten

15-08-2020 10:11:09

Koning Hamad van Bahrein heeft zijn instemming betuigd met de overeenkomst die de Verenigde Arabische Emiraten hebben gesloten met Israël. Dat meldt het staatspersbureau Bahrain News Agency. De koning bracht zijn gelukwensen over.

“Het is een historische stap naar vrede”, zei de koning in een telefoongesprek met kroonprins sjeik Mohammed bin Zayed van Abu Dhabi, de facto de president van de Emiraten. Volgens de vorst versterkt het akkoord vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten en zorgt het voor veiligheid, vooruitgang en welvaart.

De kroonprins, die het landsbestuur heeft overgenomen van zijn halfbroer Khalifa nadat die in 2014 een beroerte kreeg, bedankte de koning voor de steun. Bahrein, het arme broertje van de Golfstaten, volgt in de buitenlandse politiek de rijkere broederlanden Saudi-Arabië en de Emiraten, die op hun beurt financiële steun geven aan het kleine Golf-koninkrijk.

Vrijdag heeft ook de sultan van Oman instemming betuigd met de historische overeenkomst, waarbij de Emiraten hebben beloofd diplomatieke betrekkingen aan te gaan met Israël in ruil voor de Israëlische toezegging de Westelijke Jordaanoever voorlopig niet te annexeren. De Palestijnen, die buiten het akkoord zijn gehouden, hebben de overeenkomst afgewezen.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.