Koning van Bhutan inspecteert grens met India

Vorsten

2020-05-15 21:58:56

Koning Jigme Khesar van Bhutan is vrijdagmiddag teruggekeerd in de hoofdstad Thimphu na een reis van zeven dagen door het grensgebied van zijn land met India. De koning ging met name poolshoogte nemen in de grensplaats Phuentsholing.

Daar was hij eind maart ook om toe te zien op de bouw van een tijdelijke woonaccomodatie voor grensarbeiders die niet langer terechtkonden in Jaigaon, aan de Indiase kant van de grens. Dit vanwege de lockdown in dat land én het sluiten van de grens door Bhutan als maatregel tegen verspreiding van het coronavirus.

Koning Jigme Khesar kon nu vaststellen dat de bouw was afgerond en dat er plek is voor duizend huishoudens. De eerste veertig families trokken vrijdag in hun nieuwe woning zo liet het Bhutaanse hof via sociale media weten. Premier Lotay Tshering, die de koning bij zijn inspectiereis had vergezeld, was in Phuentsholing achtergebleven om de in gebruikname bij te wonen.

De koning sprak in de grensplaats ook met de werkgroep die zich bezighoudt met de maatregelen tegen het longvirus en hij maakte een tocht langs grens, van Pasakha tot Phuentsholing. Onderweg sprak hij met grenswachten, soldaten en de tientallen vrijwilligers en reservisten die zijn ingezet om te voorkomen dat de grens wordt overschreden.

De maatregelen in Bhutan lijken vooralsnog een succes. Het aantal besmettingen in het Himalaya-koninkrijk is beperkt gebleven tot 19, en er zijn geen doden te betreuren terwijl het aantal in buurland India nog altijd enorm stijgt.


Meer Andere Huizen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt