Koning van Maleisië even in de schoolbanken

Vorsten

26-06-2020 13:54:19

De leerlingen van de middelbare school Lake Kota in Kuala Lumpur vonden vrijdag een wel heel bijzondere leerling in de klas. De Yang di-Pertuan Agong, oftewel de koning, van Maleisië kwam op werkbezoek om te zien hoe de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis in de praktijk uitpakken op school.

De Maleisische scholen waren bijna drie maanden gesloten en zijn twee dagen geleden weer opengegaan. Reden voor koning Abdullah om poolshoogte te nemen van de gezond- en veiligheidsmaatregelen die op scholen zijn genomen. Tussen de lessenaars van de scholieren is meer afstand, en mondkapjes zijn altijd binnen handbereik, zo stelde de koning vast.

Hij sprak met leerlingen en docenten, en nam zelf ook even plaats voor het bord alsof hij zelf les ging geven. Voor de meegekomen media werd op dat moment de opdracht om afstand te bewaren te groot. De scholieren in de eerste bankjes werden bijna bedolven door de fotografen en cameralieden, die overigens wel mondkapjes droegen.

De koning riep de leerlingen op om vooral geduld te hebben en de richtlijnen goed te volgen, zowel op school als buiten. Alleen op die manier kan Maleisië de pandemie de baas blijven. Het Zuidoost-Aziatische land meldde tot nu toe 8600 besmettingen en 121 dodelijke slachtoffers van het coronavirus.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord