Koningin Ana bijgezet in kathedraal

Vorsten

13-08-2016 21:09:00

koningin Ana

De Roemeense koninklijke familie heeft zaterdag aan het einde van de middag in een besloten plechtigheid koningin Ana naar haar laatste rustplaats gebracht in de nog in aanbouw zijnde nieuwe kathedraal Curtea de Argeș.

Dit onderdeel van de uitgebreide uitvaart gebeurde achter gesloten gordijnen, met alleen prins Carlos als relatieve buitenstaander erbij als hoofd van het Huis Bourbon-Parma. De overleden koningin was geboren als prinses Anne van Bourbon-Parma.

In Curtea de Argeș, een kleine plaats in de uitloper van de Karpaten, waren volgens de politie tienduizend mensen op de been om Ana de laatste eer te bewijzen of een glimp op te vangen van de uit Boekarest aangekomen begrafenisstoet. Er was een uur vertraging omdat in de planning geen rekening was gehouden met de snelheidsbegrenzing op de bus die de buitenlandse koninklijke gasten vervoerde.

Bij de kathedraal was een plechtigheid volgens de riten van de Roemeens-orthodoxe kerk. Eerder op dag, bij het koninklijk paleis in de hoofdstad, was een katholieke plechtigheid gehouden. Na afloop van de ceremonie en de bijzetting hield de Roemeense koninklijke familie een korte ontvangst voor de gasten in het nabijgelegen aartsbisschoppelijk paleis.

Meer Andere Huizen