Koningin Noor verlaat Den Haag met spijt

Vorsten

2016-07-09 12:05:00

De Jordaanse koningin Noor heeft met bedroefd hart Den Haag weer verlaten. Dat schreef de weduwe van koning Hoessein in een bericht op Twitter bij vertrek uit Nederland. Koningin Noor was in de hofdstad voor de opening van het gebouw van de Internationale Commissie voor Vermiste Personen (ICMP).

De koningin noemde Den Haag een ‘inspirerende stad van multilaterale instellingen toegewijd aan waarheid, recht en vrede’. Ze was ‘trots dat onze ICMP’ daar nu ook is gevestigd. Noor is commissaris van ICMP dat zich bezig houdt met het opsporen en identificeren van personen die zoek zijn door bijvoorbeeld gewapende conflicten, migratie, georganiseerde misdaad en natuurrampen.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft zich de afgelopen jaren ingezet om ICMP naar Den Haag te halen waar al veel vergelijkbare internationale instellingen zijn gevestigd. Koenders opende donderdag het nieuwe pand aan de Koninginnegracht, in aanwezigheid van koningin Noor.

“Iedereen heeft het recht om te weten waar zijn familieleden of geliefden zijn. Oorzaken van vermissing als gedwongen verdwijningen door de staat, mensenhandel en ontvoering zijn zeer ernstige mensenrechtenschendingen”, aldus minister Koenders bij de opening.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana