Koningin Sirikit van Thailand krijgt check-up

Vorsten

27-05-2016 14:13:00

Koningin Sirikit van Thailand heeft onvoldoende toevoer van bloed naar de hersenen. Dat heeft het Bureau van de Koninklijke Hofhouding bekendgemaakt. Het is de eerste mededeling over de gezondheid van de echtgenote van koning Bhumibol sinds 2014.

De 83-jarige koningin is woensdag naar het Chulalongkorn ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Daar werd vastgesteld dat er niet meer afwijkingen waren dan een jaar geleden. Sirikit heeft enkele jaren geleden een beroerte gehad en is sindsdien niet echt meer in het openbaar verschenen en mededelingen over haar toestand zijn zeldzaam.

Discussie over de gezondheid van de koningin wordt ook niet op prijs gesteld en valt onder Thailands strenge wet op majesteitsschennis.

De koningin verblijft met haar man koning Bhumibol in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok. Daar wordt de koning al sinds september 2009 behandeld voor een lange reeks gezondheidsproblemen. Vorige week werd nog meegedeeld dat hij te veel vocht rond de hersenen had.

Koning Bhumibol markeert op 9 juni precies zeventig jaar op de troon. Hij is de langst regerende monarch en het langst regerende staatshoofd ter wereld.

Meer Andere Huizen