Koningspaar Bhutan krijgt ook Zweeds bezoek

Vorsten

2016-05-06 14:17:00

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine zijn nog maar net weg of koning Jigme Khesar Wangchuk en koningin Jetsun van Bhutan kunnen zich weer opmaken voor koninklijk bezoek. De Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silva gaan volgende maand naar het koninkrijk in de Himalaya.

Carl Gustaf en Silvia beginnen hun bezoek aan Bhutan op 8 juni, maakte het Zweedse hof vrijdag bekend. Het koningspaar reist af naar Azië om de diplomatieke banden met Bhutan aan te halen. Het is volgens het hof de eerste keer dat een Zweeds staatshoofd op staatsbezoek gaat naar het bergkoninkrijk. Vertegenwoordigers van de Zweedse regering en een handelsdelegatie reizen mee met Carl Gustaf en Silvia.

Koning Jigme Khesar en koningin Jetsun, die in februari hun eerste kind kregen, ontvingen William en Kate drie weken geleden. De hertog en hertogin van Cambridge reisden vorige maand door India en Bhutan.


Meer Andere Huizen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.