Koninklijke opening nieuw nationaal museum Tonga

Vorsten

30-10-2020 18:18:24

De kleine eilandstaat Tonga heeft weer een nationaal museum. Prinses Pilolevu Tuita, de zus van koning Tupou VI, opende vrijdag de kleine expositieruimte in de koningin Salote Memorial Hall in de hoofdstad Nuku’alofa. Er zijn verschillende kunstvoorwerpen te zien, documenten uit de archieven en werk van hedendaagse kunstenaars.

“Ik ben buitengewoon verheugd betrokken te zijn bij de herstart van het Nationaal Museum van Tonga”, zo zei de prinses. “Zoals we in veel andere landen hebben gezien, spelen musea een integrale rol bij het bewaren van de geschiedenis van de samenleving. Musea verwerven, bewaren, onderzoeken en interpreteren en tonen het tastbare en ontastbare bewijs van onze samenleving en natuur.”

Ze helpen zo “onze huidige en toekomstige generatie om hun culturele identiteit en erfgoed te begrijpen”, zei Pilolevu. Tonga kreeg in 1998 een bescheiden nationaal museum, maar dat werd vanwege gebrek aan financiële middelen niet onderhouden en sloot uiteindelijk de deuren. De huidige regering echter hecht aan het behoud van erfgoed van Tonga. “Het unieke sociale weefsel dat ons Tonganen maakt”, aldus de prinses.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord