Kroonprins Abu Dhabi op bezoek in India

Vorsten

2016-02-11 08:05:00

De kroonprins van Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed al Nahyan, is in India. De broer van de emir van Abu Dhabi werd donderdag verwelkomd door de Indiase premier Narendra Modi tijdens een ceremoniële ontvangst bij de presidentiële woning in New Delhi.

De kroonprins kwam woensdagavond, samen met drie van zijn broers, aan op een vliegveld van de Indiase hoofdstad. ”Welkom mijn goede vriend Zijne Hoogheid Sjeik Mohammed bin Zayed al Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi”, schreef Modi op Twitter bij een foto van de kroonprins en zichzelf.

De premier van India liet ook nog op Twitter weten dat dit het eerste staatsbezoek van sjeik Mohammed aan India is. ”En ik ben blij dat hij zijn familie heeft meegebracht”, aldus Modi. Mohammed bin Zayed zal drie dagen in het land blijven.

De kroonprins van het grootste en rijkste staatje van de zeven emiraten wordt vergezeld door een zware delegatie. Doel van het bezoek is de politieke en zakelijke banden tussen de landen aan te halen. Iets wat Modi op Twitter onderstreepte: ”Zijn bezoek zal een nieuwe dynamiek en impuls geven aan de diepgaande strategische samenwerking tussen India en de Verenigde Arabische Emiraten.”


Meer Andere Huizen