Kroonprins Alexander looft Servische democratie

Vorsten

11-06-2020 08:35:20

Kroonprins Alexander II van Servië heeft in aanloop naar de parlementsverkiezingen in zijn land een verklaring afgelegd waarin hij de Servische democratie prijst en het Servische volk aanmoedigt zich in te zetten voor de komende verkiezingen.

Op zijn Facebookpagina schrijft Alexander in een uitgebreide verklaring: “Beste burgers van Servië, er worden op zondag 21 juni parlements- en lokale verkiezingen gehouden. Het stemrecht is een democratisch recht dat door de grondwet wordt gegarandeerd. Hoe meer mensen naar de stembus gaan, hoe relevanter de verkiezingsuitslag zal zijn. In Servië is de democratie nog jong en dit is een kans om iedereen te laten zien dat we een volwassen en verantwoordelijke democratische samenleving zijn die zich bekommert om de staat.”

De kroonprins drukt de Serviërs op het hart de nieuwe regering te steunen: “Ons land heeft in de komende periode een sterke regering nodig, want er staan ons grote uitdagingen te wachten. We krijgen alleen een sterke regering als zoveel mogelijk mensen naar de stembus komen.”

Coronavirus

De Servische parlementsverkiezingen staan gepland voor 21 juni. Aanvankelijk stonden ze gepland op 26 april, maar ze werden uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Koningsgezinde kiezers kunnen terecht bij twee partijen. Beide hebben hetzelfde doel; ze willen kroonprins Alexander tot koning van Servië kronen. De Servische royalisten zijn momenteel in tweeën gesplitst. De SPO, Servische Vernieuwingsbeweging, strijdt momenteel met de POKS, Beweging voor het Herstel van het Koninkrijk Servië om de gunst van de koningsgezinde kiezers.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.