Kroonprins Salman meteen aan de slag als premier Bahrein

Vorsten

12-11-2020 14:32:14

Kroonprins Salman van Bahrein heeft donderdag voor het eerst in zijn nieuwe functie als premier van het oliestaatje in de Perzische Golf een kabinetszitting geleid. De kroonprins heeft dat zelf via sociale media laten weten. Het ging om een buitengewone zitting waaraan, zoals de laatste maanden gebruikelijk, de ministers vanuit kantoor of huis via een videoverbinding deelnamen.

Salman (51) is woensdag door zijn vader koning Hamad tot premier benoemd. Dat gebeurde na de bekendmaking van het overlijden van Bahreins eerste en tot nu toe enige premier, sjeik prins Khalifa (84). Deze oom van de koning was sinds 1970 in functie en stierf in een kliniek in de Verenigde Staten. Kroonprins Salman was al vicepremier.

De begrafenis van de als hardliner en conservatief bekendstaande premier moet nog plaatsvinden. Het paleis maakte woensdag bekend dat de plechtigheid wordt gehouden na repatriëring van het stoffelijk overschot. Vanwege de coronamaatregelen wordt slechts een deel van de koninklijke familie uitgenodigd.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord