Kroonprins van Servië onderscheiden

Vorsten

2014-05-12 13:52:00

BELGRADO – De Servische kroonprins Aleksander II heeft maandag in het Koninklijk Paleis in Belgrado de Orde van de Heilige Tsaar Nicolaas ontvangen. Zijn vrouw kroonprinses Katherine kreeg de Orde van Verdienste. De onderscheidingen werden uitgereikt door metropoliet Hilarion, leider van de Russisch-orthodoxe Kerk in het Buitenland.

Met de onderscheidingen wil de kerk hun beider verdiensten voor het verbeteren van de betrekkingen tussen Russen en Serviërs belonen, aldus een mededeling maandag van het paleis. Aleksandar was zeer in zijn nopjes met de hoge onderscheiding. “Rusland en Servië en hun volken hebben in het verleden samen moeilijke tijden doorstaan, en delen samen diepe historische en culturele banden”, zei hij in een verklaring.

Nicolaas, naar wie de onderscheiding is vernoemd, was de laatste tsaar van Rusland. Hij werd in 1918 vermoord en in 1981 door de Russisch-Orthodoxe kerk in het Buitenland als martelaar heilig verklaard, enkele jaren nadat de stoffelijke resten van de keizerlijke familie waren gevonden nabij Jekatarinenburg.

De kerk is na de Russissche revolutie gevormd door naar het buitenland uitgeweken Russen. De Russisch-orthodoxe Kerk in Rusland zelf canoniseerde de tsarenfamilie pas in 2000. Tsaar Nicolaas en zijn vermoorde familieleden zijn herbegraven in Sint-Petersburg.


Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!