Lichaam koningin Ana nu in Roemenië

Vorsten

09-08-2016 13:53:00

Koningin Ana

De kist met het stoffelijk overschot van de vorige week overleden Roemeense koningin Ana is dinsdagmiddag vanuit Zwitserland aangekomen op het internationaal vliegveld Otopeni van Boekarest. Daar stond een erewacht klaar die de kist naar de gereedstaande lijkwagen droeg voor de rit naar Sinaia, waar de koningin wordt opgebaard in kasteel Peleş.

Koning Mihai (94) vergezelde het lichaam van zijn vrouw niet op haar laatste reis. Doktoren hebben hem afgeraden mee te gaan naar Roemenië en daar zaterdag de uitvaart bij te wonen. Niet alleen is zijn gezondheid uiterst broos, maar ook de emotionele belasting zou te zwaar zijn aldus een toelichting van het paleis op de spijtige afwezigheid van Mihai.

In Peleş kunnen vertegenwoordigers van overheid, parlement, wetenschappelijke instellingen zoals de Koninklijke Academie van Roemenië, alsmede de presidenten van Roemenië en Moldavië woensdag eer betonen aan Ana. Donderdag en vrijdag bestaat die mogelijkheid er voor de bevolking wanneer de kist staat opgesteld in het voormalige koninklijk paleis in Boekarest.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft