Maleisië kan verjaardag koning alleen virtueel vieren

Vorsten

2020-06-08 05:56:16

Maleisië viert maandag de officiële verjaardag van de Yang di-Pertuan Agong, koning Abdullah, virtueel. Alle publieke evenementen in het kader van de nationale feestdag zijn vanwege de coronacrisis afgelast, maar verschillende deelstaten hebben de afgelopen dagen opnamen gemaakt van gebruikelijke programmadelen om die maandag te kunnen uitzenden.

De koning zelf heeft zondag de bevolking gevraagd te bidden voor het welzijn en de bescherming van Maleisië en dat het land snel vrij mag zijn van het coronavirus. Abdullah had in een eerder stadium al het uitstel van alle festiviteiten bevolen. Hij riep de Maleisiërs op zich te houden aan de aanwijzingen en aanbevelingen van de regering, en vroeg om geduld en discipline in de strijd tegen het longvirus.

Net als bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg wordt ook in Maleisië de verjaardag van de koning niet op de werkelijke verjaardag gevierd, maar op een andere datum. Bij het aantreden van Abdullah, die op 30 juli is geboren, is gekozen om te kiezen voor de eerste maandag van juni. Die bepaling gaat volgend jaar in en geldt voor de rest van zijn vijfjarige regeringstijd.


Meer Andere Huizen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt