Maleisisch koningspaar kookt voor evacués

Vorsten

13-01-2021 13:43:19

Het Maleisische koningspaar is er woensdag weer op uit gegaan om slachtoffers van de recente zware overstromingen in de kuststaat Pahang te helpen. Koning Abdullah en zijn vrouw Azizah werden vergezeld door hun oudste zoon prins Hassanal, die tijdens het koningschap van zijn vader optreedt als regent van de deelstaat Pahang.

Net als bij eerdere bezoeken aan opvangcentra voor evacués van de door de moessonregens veroorzaakte overstromingen, kwam het koninklijk gezelschap niet om toe te kijken. De koningin stak meteen de handen uit de mouwen en bemoeide zich met het klaarmaken van maaltijden voor de mensen in de opvangcentra in Temerloh. De Yang di-Pertuan Agong, zoals de officiële titel van de koning luidt, sprak met de evacués en deelde tegoedbonnen uit.

De koning riep dinsdag op verzoek van de regering de noodtoestand uit in Maleisië. Premier Muyiddin Yassin had daarom gevraagd om niet alleen de natuurramp het hoofd te kunnen bieden maar vooral de coronapandemie. Alleen met een noodtoestand kan hij de talrijke privéziekenhuizen dwingen te helpen bij de pandemie door ze te verplichten coronapatiënten op te nemen, hetgeen tot nu toe werd geweigerd.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord