Maleisische koning ontslagen uit het ziekenhuis

Vorsten

02-10-2020 21:02:37

De koning van Maleisië, de Yang di-Pertuan Agong, sultan Abdullah is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van Istana Negara, het nationaal paleis, bekendgemaakt. De koning is weer thuis en doet het de komende dagen nog rustig aan.

Sultan Abdullah (61) werd vorige week dinsdag plotseling opgenomen in het Nationaal Hart Instituut in Kuala Lumpur, waar een speciale afdeling is ingeruimd voor het Maleisische staatshoofd. Hij voelde zich niet lekker. Dat kwam, zoals naar onderzoek bleek, door een voedselvergiftiging.

Van het ziekenhuisverblijf werd meteen gebruik gemaakt om de koning onder handen te nemen voor verschillende sportblessures aan enkels en knieën, zo liet het paleis eind vorige week weten. Abdullah heeft in zijn leven aan tal van sporten gedaan, waaronder hockey, voetbal, squash en polo. Hij is daarbij niet ongeschonden gebleven.

Dat de koning weer in het paleis is, betekent dat hij binnenkort ook weer audiënties kan houden. Een van de eersten die bij hem langs wil komen is oppositieleider Anwar Ibrahim. Die wil Abdullah vertellen dat hij in het parlement over een meerderheid van zetels beschikt en daarom door de vorst aangewezen zou moeten worden om een nieuwe regering te vormen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord