Maleisische koning traint mee met soldaten

Vorsten

15-07-2020 11:37:34

Te veel thuiszitten vanwege de coronapandemie en de daarmee gepaard gaande beperkende maatregelen is slecht voor de gezondheid. Dat vindt in elk geval de koning van Maleisië, sultan Abdullah (59). Hij neemt daarom deel aan de dagelijkse oefeningen van het militair- en beveiligingspersoneel van Istana Negara, het koninklijk paleis in Kuala Lumpur.

Het hof deelde woensdag beelden van de trainende koning, die onder meer rondjes liep op het terrein van het paleis om ook zijn eigen fitheid en gezondheid op peil te houden. De foto’s gingen vergezeld van de oproep aan de bevolking om in beweging te blijven, terwijl Maleisië nog steeds strijdt tegen de bedreigingen van het coronavirus.

De koning, of in het Maleis Yang di-Pertuan Agong, leidt een actief leven en heeft de afgelopen maanden toen Maleisië in lockdown was zijn landgenoten geregeld aangespoord gezond te blijven, en voorzorgsmaatregelen te nemen. Hij is daarbij veel zichtbaarder dan zijn voorgangers.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.