Marokkaanse koning blijft publiekstrekker

Vorsten

2016-03-29 13:22:00

Het verblijf van de Marokkaanse koning Mohammed VI in Amsterdam blijft veel belangstelling trekken van Marokkaanse Nederlanders. Op de Herengracht is er voor zijn hotel af en toe geen doorkomen aan door de honderden fans die zich daar hebben verzameld in de verwachting in een glimp op te vangen van de koning.

De politie maakt extra rondjes over het stukje gracht nabij Rembrandtplein en Thorbeckeplein om foutparkeerders en stoppende automobilisten die een foto willen maken van het hotel en de mensenmenigte tot doorrijden te manen. Het wachten in de soms snijdende kou wordt door het hof af en toe beloond met thee en koekjes, die met gejuich worden begroet.

De koning laat zich maar een enkele keer zien, wanneer hij een uitstapje maakt. Zo ging hij zondag naar Keukenhof en maandag naar het Rijksmuseum. Marokkaans-Nederlandse websites als Marokko.nl roepen de eigen volgers op tips door te geven over de verplaatsingen van Mohammed, en foto’s en filmpjes in te sturen.

De verwachting was dat het koninklijk gezelschap dinsdag Amsterdam weer zou verlaten, maar volgens de laatste meldingen uit de hoofdstad heeft de koning vooralsnog besloten nog een dagje langer te blijven. Officiële mededelingen zijn er overigens niet. Niet alleen omdat het om een privéverblijf gaat, maar ook omdat het Marokkaanse hof om veiligheidsredenen altijd weinig loslaat over de koninklijke agenda.


Meer Andere Huizen