Marokkaanse koning Mohammed beperkt nationaal feest

Vorsten

16-07-2020 11:42:00

Koning Mohammed VI van Marokko heeft de festiviteiten ter ere van de 21e verjaardag van zijn troonsbestijging vanwege de coronacrisis drastisch ingeperkt. Dat heeft het Marokkaanse hof laten weten via het nationale persbureau MAP. Koning Mohammed volgde op 23 juli 1999 zijn die dag overleden vader koning Hassan op en werd een week later, op 30 juli ingehuldigd. Die dag wordt jaarlijks gevierd als een nationale feestdag, ‘Troondag’.

De gebruikelijke eedaflegging van onder meer nieuwe officieren, het trouw zweren aan de koning, de fakkeloptocht van de Koninklijke Garde en de militaire parade zijn allemaal afgelast, aldus de mededeling van het paleis. Dit omdat grote samenkomsten van mensen vanwege de beperkende coronamaatregelen op dit moment niet zijn toegestaan en ook niet wenselijk zijn.

Koning Mohammed zal wel zoals gebruikelijk op 29 juli, aan de vooravond van de nationale feestdag, via radio en televisie een toespraak houden en op de dag zelf is er voor een beperkt aantal genodigden een ontvangst.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.