Marokkaanse koning schenkt in Amsterdam thee

Vorsten

27-03-2016 12:05:00

De Marokkaanse Mohammed VI heeft zijn fans in Amsterdam niet buiten laten kleumen. De tientallen belangstellenden voor zijn hotel aan de Herengracht werden zaterdagavond door koninklijk personeel getrakteerd op thee en grote schalen met Marokkaanse lekkernijen die getuige video-opnamen op de aan de koning gewijde Facebook-pagina enthousiast werden begroet.

De koning, die voor zijn vakantie in Nederland op bezoek was in Rusland, Hongarije en Tsjechië, heeft een groot gevolg bij zich, onder wie ook zijn eigen bedienend personeel.

De Marokkaans-Nederlandse media proberen het privébezoek van de koning op de voet te volgen. Probleem is dat er geen details over bekend zijn. Om een glimp op te kunnen vangen van M6 hebben fans daarom de wacht betrokken voor het Waldorf Astoria hotel waar de vorst sinds vrijdag verblijft.

Dat wachten werd zaterdag al beloond toen de koning de tijd nam om op de foto te gaan met het publiek. Een gewoonte die hij al langer heeft. Op Marokkaanse websites prijken honderden foto’s – selfies – van Marokkanen met de koning die graag ‘in burger’ over straat gaat, maar altijd wel gevolgd door beveiligers en iemand die het maken van opnamen in goede banen leidt.

Meer Andere Huizen