Masako neemt zijdeteelt over van Michiko

Vorsten

2018-05-14 15:42:00

Keizerin Michiko van Japan draagt na het aftreden van haar man keizer Akihito de zorg voor de keizerlijke zijdeteelt over aan haar schoondochter Masako. Die heeft te kennen gegeven de traditie te willen voortzetten, zoals Michiko dat op haar beurt ook heeft gedaan toen Akihito in 1989 keizer werd.

Begin deze maand heeft de keizerin voor het laatst zelf de rupsen op de eikenbladeren geplaatst, een jaarlijks ceremonieel. Volgend jaar wordt de taak overgelaten aan leden van de Keizerlijke Hofhouding omdat de nieuwe keizerin Masako dan te druk zal zijn met de troonswisseling. Akihito treedt op 30 april af en kroonprins Naruhito wordt op 1 mei keizer.

Zondag kwam het kroonprinselijk gezin naar het Keizerlijk Paleis om van keizerin Michiko alvast tekst en uitleg te krijgen over de teelt van de zijderupsen en om te kijken hoe het in zijn werk gaat. Na afloop was er een gezamenlijke lunch, zo liet het paleis weten.

De keizerinnen wilden met de zijderupsteelt aandacht vragen voor de Japanse zijde-industrie die met name in de negentiende eeuw nog sterk was. Nu die industrie minder belangrijk is, is het vooral een culturele traditie. De zijde wordt onder meer gebruikt voor cadeaus aan bijzondere gasten.
Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!