Masako voor het eerst in jaren bij tuinfeest

Vorsten

2015-11-13 08:38:00

TOKIO – De Japanse kroonprinses Masako heeft voor het eerst in jaren weer een tuinfeest van het keizerspaar bijgewoond. Masako was in oktober 2003 voor het laatst bij een tuinfeest van haar schoonouders keizer Akihito en keizerin Michiko.

Vooraf zei het Japanse hof dat Masako enkel aan de openingsceremonie deel zou nemen, maar donderdag besloot de kroonprinses zich toch onder de ongeveer tweeduizend gasten te begeven. Masako verscheen in een amarantkleurig mantelpak met bijpassende hoed aan de zijde van haar echtgenoot kroonprins Naruhito.

Masako heeft al jaren gezondheidsproblemen. Ze heeft moeite met de strikte regels van het keizerlijke hof, en is door de aanpassingsproblemen depressief geworden en grotendeels uit beeld verdwenen. De laatste jaren verschijnt ze weer vaker in het openbaar. In 2013 kwam de kroonprinses samen met haar man naar Nederland voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Dat was haar eerste officiële buitenlandse reis in elf jaar.

Akihito en Michiko houden twee keer per jaar, in het voor- en in het najaar, een tuinfeest bij het Akasaka paleis in Tokio. Japanse beroemdheden, beleidsmakers en mensen die iets belangrijks hebben gedaan voor Japan krijgen de gelegenheid de keizerlijke familie te ontmoeten.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig