Mike Pompeo te gast bij Arabische vorsten

Vorsten

27-08-2020 15:15:21

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, wipt deze dagen van het ene paleis naar het andere tijdens zijn rondreis door het Midden-Oosten. Hij werd donderdag in het Al Barakah-paleis in Muscat ontvangen door sultan Haitham van Oman, zo meldde de Oman Observer.

Het sultanaat is zijn laatste halteplaats tijdens de maandag in Israël begonnen tour. Pompeo arriveerde in Oman vanuit Manama, de hoofdstad van Bahrein. Daar had hij woensdag onder meer gesprekken met koning Hamad en kroonprins Salman, die bij de ontvangst in het paleis zijn mondkapje ophield.

Tussendoor was Pompeo nog even op en neer naar de Verenigde Arabische Emiraten gevlogen, waar hij onder meer een ontmoeting had met kroonprins Mohamed bin Zayed van Abu Dhabi. Die treedt op als waarnemend president van de federatie van zeven emiraten sinds zijn broer Khalifa, de emir van Abu Dhabi, in 2014 een beroerte heeft gehad.

Pompeo sprak in alle landen met de leiders onder meer over de diplomatieke betrekkingen die de Emiraten zijn aangegaan met Israël, in de hoop ook Bahrein en Oman over te halen dat voorbeeld te volgen.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.