‘Mohammed VI beledigd door Spaanse kustwacht’

Vorsten

26-08-2014 08:07:00

MADRID – De Marokkaanse koning Mohammed VI is begin deze maand beledigd door de Spaanse kustwacht. Hij was met zijn jacht aan het varen bij Ceuta, de Spaanse exclave in Marokko, toen de kustwacht vroeg of de mensen aan boord zich konden identificeren. Zij zagen niet dat ze te maken hadden met de Marokkaanse koning.

Toen de kustwacht naar de identiteit vroeg van de bemanning aan boord en van de bestuurders van twee jetski’s, zou de koning boos hebben gereageerd. Volgens de Spaanse krant El Mundo zou hij aan de kustwacht hebben gevraagd of ze wel wisten wie ze tegenover zich hadden. Pas toen de koning zijn hoofddeksel en zijn zonnebril afzette, werd hij door de leden van de kustwacht herkend.

De koning heeft hierna, volgens de krant, contact opgenomen met zijn collega koning Felipe om het incident te bespreken. Daarop zouden er drie hoge commissarissen van de Guardia Civil naar de koninklijke boot zijn gevaren om excuses aan te bieden. Mohammed VI begreep volgens El Mundo dat de kustwacht zijn werk deed, maar hij zou het wel vervelend hebben gevonden dat hij niet met respect werd behandeld. De goede verstandhouding tussen de twee koningshuizen zou door het incident niet beschadigd zijn.

Meer Andere Huizen