Naruhito bijgepraat over bezoek Trump

Vorsten

2019-05-25 10:58:00

De Japanse keizer Naruhito krijgt maandag voor het eerst sinds zijn aantreden op 1 mei een buitenlands staatshoofd op bezoek. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn zaterdag aan het einde van de middag (lokale tijd) aangekomen in Tokio en worden maandag in het keizerlijk paleis ontvangen.

Keizer Naruhito en keizerin Masako zijn vrijdag bijgepraat over het bezoek door de Japanse ambassadeur in Washington, Shinsuke Sugiyama, en door hoge ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In Japanse media verschenen de laatste dagen artikelen over het van buitenlandse bezoekers gewenste gedrag, zoals het vermijden van politieke onderwerpen in gesprekken met de keizer.

Het zwaartepunt van het bezoek van president Trump ligt bij gesprekken met de Japanse premier Shinzo Abe. De twee leiders zullen praten over de onderlinge handel, de relaties met China en Noord-Korea en met Iran. Trump gaat tijdens zijn vierdaagse bezoek ook naar de Amerikaanse marinebasis Yokosuka. Tijd voor ontspanning is er ook. Zo gaat Trump golfen en bezoekt hij zondag het grote sumo-toernooi.


Meer Andere Huizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?