Naruhito hoopt op een boomrijk Japan

Vorsten

19-11-2018 11:33:00

Als het aan kroonprins Naruhito ligt, wordt er in zijn land ruim baan gemaakt voor bossen. Dat zei de Japanse kroonprins afgelopen weekeinde tijdens het Zenkoku Ikujusai, het nationale festival rond boomkwekerij. Naruhito, die volgend jaar zijn vader keizer Akihito opvolgt, bezocht het festival met zijn vrouw kroonprinses Masako.

Naruhito, die de afgelopen jaren betrokken was bij het Zenkoku Ikujusai, zei ook dat hij hoopt dat bomen deel uit gaan maken van de Japanse cultuur en dat zijn land de wereld gaat inspireren. Volgens de Japanse krant Mainichi riep de kroonprins jongeren op zich ook in te zetten voor natuurbehoud. Kinderen die samen een boom hadden geplant, werden persoonlijk bedankt en aangemoedigd door Naruhito en Masako. “Blijf alsjeblieft actief”, drukte het paar hen op het hart.

Naruhito liet het niet bij praten, hij en zijn vrouw staken ook de handen uit de mouwen. Het kroonprinselijk paar schoffelde in een park, strooide kunstmest en snoeide de bomen die voorgaande jaren door keizer Akihito en zijn vrouw Michiko werden geplant.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.