Naruhito met ceremonieel ontvangen in Parijs

Vorsten

2018-09-11 12:28:00

PARIJS – De Japanse kroonprins Naruhito is op zijn reis door Frankrijk beland in de hoofdstad Parijs. Hij bezocht dinsdag onder meer Hôtel des Invalides, waar het praalgraf van Napoleon Bonaparte is, en het Assemblée Nationale, de Franse Tweede Kamer.

Bij het Hôtel des Invalides werd Naruhito dinsdagochtend met veel militair ceremonieel ontvangen. Samen met de Franse minister Jacques Mezard van Territoriale Cohesie inspecteerde hij de aanwezige troepen. Daarna vertrok de opvolger van keizer Akihito naar het Assemblée Nationale, waar hij werd opgewacht door vice-voorzitter Carole Bureau-Bonnard.

Naruhito maakt een reis van negen dagen door Frankrijk. Het is de eerste keer dat hij het land aandoet voor een officieel bezoek en bovendien waarschijnlijk zijn laatste reis als kroonprins. Op 1 mei volgt Naruhito zijn vader keizer Akihito op, die een dag eerder aftreedt.

In de afgelopen dagen was Naruhito onder meer in Lyon en Grenoble. In zijn agenda heeft de kroonprins, wiens reis in het teken staat van 160 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Japan en Frankrijk, ook nog een ontmoeting met president Emmanuel Macron staan. Deze vindt plaats in Versailles.


Meer Andere Huizen