Naruhito sluit bezoek aan Maleisië af

Vorsten

2017-04-17 08:05:00

De Japanse kroonprins Naruhito is weer onderweg naar Tokio. De oudste zoon van keizer Akihito bracht de afgelopen dagen een bezoek aan Maleisië. Zondagavond schoof hij aan bij de Maleisische koning Muhammad V, die Naruhito een staatsbanket serveerde.

De kroonprins had een druk programma in Maleisië. Voordat hij aanschoof bij Muhammad V ging Naruhito langs bij een Maleisische school waar Japans wordt gegeven. Naruhito was onder de indruk van het Japans van de tieners, schreef het Maleisische persbureau Bernama. Ook trof de kroonprins zondag Maleisiërs met Japanse wortels.

Een dag eerder haalde Naruhito zijn hart op tijdens een bezoek aan de Stormwater Management and Road Tunnel (SMART). Hij heeft net als koning Willem-Alexander bijzondere interesse in watermanagement en stond versteld van de tunnel, die een vierbaansweg combineert met de afvoer van regenwater. Zaterdagochtend pleitte Naruhito op een universiteit in Kuala Lumpur voor meer uitwisseling tussen Japanse en Maleisische studenten.

Naruhito arriveerde donderdag in Kuala Lumpur, vrijdag had hij de eerste officiële verplichtingen in Maleisië. In de hoofdstad legde hij een krans bij het nationaal monument. De kroonprins reisde in zijn eentje naar Maleisië, zijn vrouw Masako bleef vanwege gezondheidsredenen in Japan.


Meer Andere Huizen