Nederlandse koks samen in tv-programma met koningin Maleisië

Vorsten

30-12-2020 13:27:28

De Nederlandse kookkunstenaars Francis Kuijk en Nora French zijn donderdag digitaal te gast in het Maleisische kookprogramma ‘Masters of Malaysian Cuisine’ (MoMC). De oudejaarseditie van het 90 minuten durende populaire programma kent echter een ongewone en bijzondere gast in de persoon van de Maleisische koningin Azizah.

De ‘Raja Agong’ is al jarenlang meer dan alleen een hobbykok en promoot de Maleisische keuken in binnen-en buitenland en wanneer ze bij werkbezoeken in een keuken belandt, kan ze het niet laten in de pannen te roeren en het gereedstaande eten te proeven. Het kookprogramma is dan ook zeer trots dat de koningin online in de uitzending wil komen om te praten over koninklijke recepten.

De twee Nederlandse deelnemers aan het programma hebben in Nederland ook eigen kookboeken op hun naam staan. De Nederlands-Indische Francis Kuijk was finalist in het vierde seizoen van Heel Holland Bakt en heeft veel affiniteit met de Maleisische keuken. Nora French is behalve auteur ook gezondheidscoach ‘met een enorme passie voor gezondheid en lekker, simpel en gezond koken’.

Het programma is donderdagmorgen vanaf 11.00 uur uur ook in Nederland te zien, onder meer via het YouTube-kanaal van ‘Masters of Malaysian Cuisine’ of de website www.malaysianchefs.com


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.