Concurrentie voor prins Ali van Jordanië

Vorsten

2015-01-16 14:20:00

LONDEN – Prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië heeft er in de persoon van David Ginola een derde concurrent bij in de race om het voorzitterschap van de FIFA. Prins Ali en David Ginola nemen het in mei op tegen de huidige voorzitter Sepp Blatter en de Fransman Jérôme Champagne.

David Ginola heeft zich vrijdag zoals verwacht gepresenteerd als uitdager van Blatter. De 47-jarige Fransman wierp zich in Londen in de strijd om het voorzitterschap van de FIFA op als favoriet van de fans. “Ik geloof dat ik een kandidaat ben voor alle voetbalfans en liefhebbers van het spelletje uit alle hoeken van de wereld. De mensen die het voetbal volgen moeten een stem hebben. Ik wil die stem zijn”, aldus de flamboyante oud-prof.

De oud-speler van onder meer Newcastle United en Tottenham Hotspur lijkt niet al te veel kans te hebben om Blatter daadwerkelijk op te volgen. Ginola moet zijn bid sowieso nog officieel bekrachtigd zien worden door de FIFA. Hij heeft tot 29 januari aan te tonen dat hij de steun heeft van vijf nationale voetbalbonden. De verkiezing is op 29 mei.


Meer Andere Huizen