Nieuwe koninklijke hymne Thailand

Vorsten

2018-07-26 08:57:00

Thailand krijgt een nieuwe koninklijke hymne, speciaal geschreven en gecomponeerd voor de nieuwe koning Vajiralongkorn. Het Thaise kabinet heeft vlak voor de 66e verjaardag van de koning, zaterdag, de hymne ‘Sadudee Jom Racha’ goedgekeurd meldde donderdag de Thaise krant Phuket News.

Zoals met alles wat te maken heeft met de koning en de koninklijke familie komt het gebruik van het muziekwerk met een lange lijst van aanwijzingen en richtlijnen. Het spelen bij evenementen en gebeurtenissen die geen direct verband hebben met de koning is niet toegestaan. Het lied mag wel worden gebruikt om eerbied en respect bij te brengen voor de in oktober 2016 op de troon gekomen, maar nog altijd niet gekroonde koning.

Het ministerie van Cultuur heeft opdracht gegeven voor het schrijven en componeren van de hymne, waarvoor experts in taal en muziek zijn gevraagd met voorstellen te komen. De hymne is zaterdag voor het eerst te horen bij de plechtigheden rond de viering van de verjaardag van koning Vajiralongkorn.














Meer Andere Huizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?