Olifanten knielen voor koning Vajiralongkorn

Vorsten

2019-05-07 15:04:00

Hoewel de officiële feestelijkheden zijn afgesloten, vieren de Thai ook dinsdag nog dat ze een nieuwe koning hebben. Dit keer kwamen meerdere olifanten hun eer betuigen aan koning Vajiralongkorn, die drie dagen geleden werd gekroond.

De elf wit geschilderde en versierde olifanten knielden bij het Grand Palace in Bangkok voor een groot portret van Vajiralongkorn, die Thailand al sinds de dood van zijn vader Bhumibol eind 2016 regeert maar pas zaterdag werd gekroond. De dieren, die uit het hele land kwamen, werden vergezeld door honderden dompteurs. Waar de olifanten wit waren, een heilig symbool van koninklijke macht, droegen hun begeleiders gele kleding. Die kleur wordt geassocieerd met Vajiralongkorns verjaardag.

De olifanten knielden niet alleen voor het enorme portret, maar poseerden ook voor foto’s. Aan het einde van de ceremonie trompetterden de dieren voor de pas gekroonde koning.

Thailand vierde afgelopen weekeinde drie dagen feest ter gelegenheid van de kroning. Maandag werden de officiële feestelijkheden afgesloten met een balkonscène. Duizenden Thai juichten Vajiralongkorn en zijn familie toe.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana