Oman heeft eerste postzegel met nieuwe sultan Haitham

Vorsten

03-12-2020 14:43:08

Oman heeft de eerste postzegel met de beeltenis van de in januari aangetreden nieuwe sultan Haitham. Diens zoon prins Bilarab onthulde de zegel donderdag tijdens een korte plechtigheid bij het Nationaal Museum in Muscat. Vanwege de coronamaatregelen werd de ceremonie buiten gehouden.

Tevens werd een postzegelvel onthuld ter ere van de vijftigste verjaardag van de Wedergeboorte, oftewel Renaissance, van Oman. Die werd in juli 1970 ingeluid door de staatsgreep die sultan Qaboos pleegde tegen zijn vader. Qaboos, die begin dit jaar overleed, zette de Golfstaat daarna op het pad van modernisering, hetgeen in Oman sindsdien is aangeduid als de ‘renaissance’.

Op het uit drie goudkleurige zegels bestaande postzegelvel zijn beide sultans afgebeeld, naast een zegel met in het Arabisch het getal 50. Oman heeft ook aangekondigd met nieuwe bankbiljetten te komen ter vervanging van de waardepapieren met de beeltenis van Qaboos die in november tachtig jaar zou zijn geworden. Hij heeft Oman de afgelopen vijftig jaar met strakke hand geleid.

Haitham beloofde diens beleid voort te zullen zetten, maar heeft inmiddels al een aantal hervormingen ingevoerd waarbij hij zelf ook een aantal van zijn functies inleverde.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.