Oman houdt vast aan datum nationale feestdag

Vorsten

03-03-2020 21:36:39

De nieuwe sultan van Oman, Haitham, heeft dinsdag tijdens een kabinetszitting bekendgemaakt dat de viering van de nationale feestdag gehandhaafd blijft op 18 november. Dat was tevens de verjaardag van zijn in januari overleden voorganger sultan Qaboos. Die zou dit jaar 80 jaar zijn geworden.

De nationale feestdag staat in november in het teken van de 50e verjaardag van de zogenoemde ‘wedergeboorte’ van Oman. Die ‘gezegende Renaissance’ begon met de staatsgreep die Qaboos in juli 1970 pleegde tegen zijn eigen vader, die de Golfstaat nagenoeg geheel van de buitenwereld had afgesloten.

Sultan Qaboos bestuurde Oman vervolgens met vaste hand en wist het land te moderniseren, terwijl hij tevens de vriendschappelijke relaties met de vaak met elkaar in de clinch liggende buurlanden wist te bewaren en te bewaken. Sultan Haitham heeft bij zijn aantreden gezegd dat beleid te willen voortzetten.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.