Onduidelijk welke items Griekse koninklijke familie zijn verbrand

Vorsten

11-08-2021 17:44:11

Het blijft gissen welke kostbaarheden zijn verwoest tijdens de brand op het voormalige Griekse koninklijke landgoed Tatoi. Volgens de voorzitter van de Vereniging van Vrienden van Tatoi, onder meer verantwoordelijk voor het beheer en behoud van het voormalige zomerverblijf, zal men nooit te weten komen welke bezittingen in de twee containers zaten die in vlammen zijn opgegaan.

Het ministerie van Cultuur had duizenden spullen uit het voormalige zomerverblijf gehaald toen de branden in aantocht waren. De twee containers waren echter niet bestand tegen de vuurzee. “We zullen nooit weten wat er in deze containers zat. En ik laat het aan de verbeelding van mensen over om te begrijpen waarom we het nooit zullen weten”, vertelde Vassilis Koutsavlis aan de Griekse website News 24/7.

Volgens Koutsavlis gingen de spullen van container naar container. “Dus ik heb geen idee wat de exacte inhoud van de verbrande containers was”, legt hij uit. “Het zou kunnen gaan om papieren, kleding, kunstwerken, hout, handwerk, tapijten, enzovoorts, die door het vuur zijn vernietigd.”

Geen monarchie

De branden die afgelopen week woedden op Tatoi zorgden er ook voor dat meerdere gebouwen op het landgoed zijn verwoest. Ook ging het bosgebied grotendeels in vlammen op.

Griekenland is sinds bijna vijftig jaar geen monarchie meer; die werd na een referendum afgeschaft. Tatoi, een van de paleizen van de koninklijke familie, werd door de Griekse regering in beslag genomen. Door de jaren heen waren er diverse plannen met het gebouw. Eerder dit jaar werd bekend dat er een museum en hotel moet komen.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.