Overleden oudste zoon koning Norodom Sihanouk gecremeerd

Vorsten

23-01-2021 20:26:56

De Cambodjaanse prins Norodom Yuveneath is zaterdagochtend (lokale tijd) gecremeerd in het crematorium van de Lakeview-begraafplaats in Bridgeport, in de Amerikaanse staat Connecticut. De prins overleed op 14 januari in een hospice in Branford. Hij werd 77 jaar.

Norodom Yuveneath was de oudste zoon van wijlen koning Norodom Sihanouk en diens eerste vrouw Sisowath Pongsanmoni. Zijn halfbroer Norodom Sihamoni, zoon uit het zesde en laatste huwelijk van de flamboyante Sihanouk, is sinds 2004 koning van Cambodja. Norodom Yuveneath was speciaal raadgever van zijn tien jaar jongere halfbroer. Die liet na het overlijden weten “diep bedroefd te zijn”.

De uitvaartplechtigheid bestond uit twee delen. In een begrafeniscentrum begon in alle vroegte een wake, gevolgd door een boeddhistische ceremonie waarbij onder meer prinses Norodom Pekina, een dochter van de overleden prins, het woord voerde. De Cambodjaanse regering werd vertegenwoordigd door de ambassadeur bij de Verenigde Naties in New York. Na het eerste programmadeel volgde de crematie.

Afgelopen week was in het Koninklijk Paleis in Phnom Penh al een boeddhistische herdenking gehouden voor Norodom Yuveneath.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.