Parlement Koeweit houdt rekening met eedaflegging kroonprins

Vorsten

2020-10-06 20:40:20

Het lijkt erop dat de nieuwe emir van Koeweit, sjeik Nawaf, mogelijk snel een nieuwe kroonprins zal aanwijzen. Dat valt op te maken uit een mededeling die de voorzitter van het parlement, Marzouq Al-Ghanim, dinsdag heeft gedaan.

Al-Ghanim liet weten dat donderdag het zittingsjaar van de Nationale Assemblee wordt afgesloten. Indien de emir met de voordracht van een kroonprins komt, dan moet er die dag een extra sessie komen waarin deze de eed kan afleggen. Anders moet de plechtigheid op een later tijdstip worden gepland.

De parlementsvoorzitter herinnerde er volgens staatspersbureau KUNA aan dat de vorige week aangetreden emir een jaar de tijd heeft om een troonopvolger aan te wijzen. Sjeik Nawaf (83) zal gezien zijn eigen leeftijd wellicht niet zo lang willen wachten. Bij de vorige troonswisseling in 2006 werd hij zelf ook betrekkelijk snel gekozen door zijn halfbroer emir sjeik Sabah, die vorige week op 91-jarige leeftijd in de Verenigde Staten overleed.

Het staatspersbureau meldde dinsdag dat de nieuwe emir condoleances had ontvangen van de Belgische koning Filip. Die prees de bijdrage van het vorige staatshoofd van de Golfstaat voor diens bijdrage voor humanitaire zaken en vrede in de regio. Nawaf had meteen al een bedankje gestuurd.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek