Akishino en Kiko bij WO II-herdenking

Vorsten

2015-03-10 11:38:00

TOKIO – De Japanse prins Akishino en prinses Kiko hebben dinsdag in Tokio een herdenking bijgewoond van het bombardement van de Japanse hoofdstad, precies zeventig jaar geleden. De herdenking werd georganiseerd door boeddhistische monniken in de wijk Sumida, een van de zwaarst getroffen delen van de stad.

De jongste zoon van keizer Akihito en zijn vrouw prinses Kiko brachten een offer van wierook bij een gedenkteken voor de doden, meldt Nikkei Asian Review. Bij de herdenking waren zo’n zeshonderd overlevenden aanwezig.

Tokio is in de Tweede Wereldoorlog tientallen keren gebombardeerd, waardoor een groot deel van de stad werd verwoest. De luchtaanval in de nacht van 9 op 10 maart 1945 op het dichtbevolkte oostelijke deel van Tokio wordt gezien als een van de dodelijkste bombardementen. Naar schatting vielen er die nacht tienduizenden doden.

Japan capituleerde uiteindelijk op 15 augustus van dat jaar nadat de Verenigde Staten op 6 augustus en 9 augustus atoombommen gooide op Hiroshima en Nagasaki.


Meer Andere Huizen