Prins Ali kandidaat voor voorzitterschap FIFA

Vorsten

09-09-2015 15:46:00

AMMAN – Prins Ali bin al-Hussein heeft woensdag in Amman bekendgemaakt dat hij zich opnieuw kandidaat stelt voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA als opvolger van Sepp Blatter. De Jordaniër verloor de verkiezingsstrijd in mei, maar enkele dagen later trad de Zwitserse preses af wegens de aanhoudende stroom schandalen.

De nieuwe voorzitter wordt tijdens een buitengewoon FIFA-congres in februari gekozen. Prins Ali (39) heeft tot dusver concurrentie van Michel Platini en de Zuid-Koreaan Chung Mong-joon.

“Vrienden, ik sta hier op deze oude plek in het eeuwige hart van Amman om nogmaals mijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de FIFA te lanceren”, begon de Jordaanse prins zijn toespraak. “Laat ik duidelijk zijn, ik wil afmaken wat we begonnen zijn. We zijn al te ver gekomen om nu weg te lopen. Ik heb er lang en diep over nagedacht, ik geloof in de weg die we zijn ingeslagen.”

Ali herhaalde nog eens dat hij van plan is de FIFA te hervormen. “Alleen nieuw leiderschap, niet besmet door praktijken uit het verleden, kan de FIFA veranderen en de voetbalsport wereldwijd teruggeven aan het volk. Dat zal geen gemakkelijke taak zijn. We moeten afrekenen met diepgewortelde corruptie en politieke spelletjes.”


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.