Prins Mateen doet harten sneller kloppen

Vorsten

2019-01-27 12:30:00

Prins Abdul Mateen van Brunei heeft zondag zijn reputatie als meest sexy prins van Zuid-Oost Azië versterkt door op Instagram een foto van zichzelf te plaatsen als ‘jungle boy’. De 27-jarige zoon van sultan Hassanal Bolkiah staat daarop afgebeeld met ontbloot bovenlijf. Binnen luttele uren had de foto al meer dan 117.000 likes. Meer dan 2300 mensen hadden al commentaar geleverd. “Heel veel mensen dromen van jou”, luidde één reactie.

Prins Mateen, het tiende kind van de sultan en zijn vierde zoon, heeft maar liefst een miljoen volgers op Instagram. Dat is vier keer zoveel als het Nederlandse koningshuis, terwijl Brunei zelf slechts 428.000 inwoners heeft. Maar zijn sportieve activiteiten hebben de prins ook ver buiten de landsgrenzen aanhang bezorgd. Zo nam hij twee jaar geleden met het poloteam van Brunei deel aan de Zuid-Oost Aziatische Spelen. Het helpt ook dat zijn vader hem de laatste jaren ook veel en vaak meeneemt op reis.

Op Instagram deelt Mateen zijn officiële activiteiten naast zijn sportieve uitstapjes en geeft hij af en toe een inkijkje in zijn militaire opleiding. Vorig jaar kreeg bij van zijn vader zijn ‘wings’ opgespeld als helikopterpiloot. “Geen beter gevoel dan dan door je eigen vader het insigne opgespeld te krijgen”, aldus de prins toen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek