Prinses Ayako neemt afscheid van familie

Vorsten

26-10-2018 19:05:00

Het was vrijdag een bijzonder emotionele dag voor de Japanse prinses Ayako. Voorafgaand aan haar huwelijk maandag moest ze afscheid nemen van de keizerlijke familie. Daar maakt ze na haar jawoord officieel geen deel meer van uit, zo is bepaald in de naoorlogse regels betreffende het keizershuis. Na maandag is prinses Ayahko ‘mevrouw Ayako Moriya’.

Het afscheid van prinses Ayahko, een achternichtje van keizer Akihito, bestond uit twee delen. Aan de ene kant was er het fysieke, maar zeer formele vaarwel – Choken-no Gi geheten – aan de keizer en keizerin waarbij iedereen in galakleding verscheen. Het keizerpaar zat achter tafeltjes met rituele voorwerpen en Ayako zat in een bankje voor hen, terwijl haar moeder prinses Takamado op de achtergrond stond.

Eerder vrijdag bezocht de prinses de keizerlijke heiligdommen Kashikodokoro, Koreiden en Shinden om ook ceremonieel afscheid te nemen van de Zonnegod en de overleden leden van het keizerhuis. Ayako was daarvoor gekleed in een traditionele kimono, kouchiki.

Ayako en Kei Moriya maakten begin dit jaar hun voornemen bekend om zich te verloven en te trouwen, een voornemen dat in augustus werd bezegeld met een officiële verlovingsceremonie.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft