Rania kijkt uit naar afstuderen zoon Hussein

Vorsten

2017-08-10 09:28:00

Koningin Rania van Jordanië kijkt uit naar vrijdag. Dan rondt haar oudste zoon, kroonprins Hussein, zijn training aan de koninklijke militaire academie Sandhurst af.

Rania liet donderdag via Instagram weten uit te kijken naar de Sovereign’s Parade, de traditionele ‘afzwaaiceremonie’ van Sandhurst. De Jordaanse koningin deelde een foto van de 23-jarige Hussein als kind in militair uniform. “Terwijl ik naar deze foto uit 1998 kijk, kijk ik ernaar uit je morgen te zien afstuderen.”

De Jordaanse koning en koningin zijn vrijdag waarschijnlijk niet de enige royals die de Sovereign’s Parade bijwonen. De kans is groot dat ook groothertog Henri van Luxemburg en zijn vrouw Maria Teresa de ceremonie bijwonen. Ook hun zoon, prins Sébastien, werd de afgelopen maanden opgeleid aan Sandhurst.

De militaire academie in het Engelse Camberley is geen onbekend terrein voor koning Abdullah en groothertogin Henri. Beiden volgden ook een opleiding aan Sandhurst, waar veel leden van koninklijke huizen militair werden getraind.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana