Roemeens koningshuis diep bedroefd na brand in ziekenhuis

Vorsten

15-11-2020 14:10:15

Het Roemeense koningshuis heeft zondag zijn deelnemen betuigd aan de slachtoffers van de brand in het ziekenhuis van Piatra Neamt, op 350 kilometer ten noorden van Boekarest. Daar kwamen zaterdag tien coronapatiënten om het leven door brand op de intensive care.

Zeven mensen, onder wie een arts die patiënten probeerde te redden, raakten zwaargewond. De dokter is zondagmorgen overgebracht naar het Koningin Astrid-militair ziekenhuis in Brussel. Dat is gespecialiseerd in de behandeling van brandwondenpatiënten.

“Ik ben diep bedroefd door de tragedie die plaatsvond in het ziekenhuis in Piatra Neamt. Patiënten, die worstelden om te overleven, verloren hun leven bij een rampzalige brand. Mijn familie en ik bidden voor de slachtoffers en we zijn met ons hart bij de rouwende families”, schreef Margareta, hoofd van de koninklijke familie en bewaarder van de kroon.

“Onze genegenheid en gedachten gaan naar de dienstdoende dokter, die zijn eigen leven heeft gewaagd om zijn patiënten te redden en we wensen hem het beste. Op deze momenten van diepe pijn moeten we onthouden dat elk leven onbetaalbaar is”, aldus de op sociale media gedeelde boodschap.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft