Roemeens koningshuis markeert geboortedag koningin Ana

Vorsten

18-09-2020 18:24:49

Leden van de onderling verdeelde koninklijke familie van Roemenië hebben vrijdag op verschillende manieren aandacht besteed aan de 97e geboortedag van koningin Ana. Die werd op 18 september 1923 in Parijs geboren als prinses Anne van Bourbon-Parma, dochter van de Deense prinses Margrethe en prins René van Bourbon-Parma. In 1948 trouwde ze met de toen al in ballingschap gestuurde koning Mihai van Roemenië.

Haar enige kleinzoon Nicolae ging met zijn zwangere vrouw Alina Maria naar het graf van de in 2016 overleden koningin in het koninklijk mausoleum in de Nieuwe Orthodoxe Kathedraal van Curtea de Arges. Nicolae en Alina Maria, die over drie maanden moet bevallen, plaatsten bloemen op de grafsteen en hielden een korte overdenking, zo toonde de ex-prins op sociale media.

Nicolae is in 2015 zijn prinsentitel afgenomen en hij is verwijderd uit de lijn van troonopvolging. Met zijn tante Margareta, die sinds 2017 aan het hoofd staat van het niet regerende maar door de Roemeense regering wel erkende koningshuis, is geen contact meer. Margareta liet op sociale media een jeugdfoto van haar moeder plaatsen, met de boodschap dat het haar geboortedag is.

Meer Andere Huizen