Romanov-familie treedt op tegen valse Italiaanse telg

Vorsten

2020-08-27 13:48:40

Grootvorst George Mikhailovich van Rusland heeft bij de rechtbank in het Italiaanse Treviso een verzoek ingediend om het Italiaanse model en zelf benoemde ‘influencer’ Carlo Alberto Maccan te verbieden de naam Romanov te gebruiken. “Hij is geen lid of nakomeling van de tsarenfamilie. Er is geen enkele relatie”, aldus grootvorst George, wiens grootvorstin moeder Maria algemeen wordt aanvaard als het huidige hoofd van het voormalige Russische keizershuis.

Carlo Albert Maccan (26) heeft ‘Romanov’ toegevoegd aan zijn familienaam en presenteert zich als zodanig op sociale media en bij media-optredens. Volgens zijn versie is hij een Italiaans lid van de dynastie. Een van zijn voorouders zou ingetrouwd zijn in de tsarenfamilie. Grootvorst George heeft in Moskou de archieven laten onderzoeken en de hulp ingeroepen van de Russisch-Orthodoxe kerk en de Adelraad om uit te vinden of de claim van de Italiaan op waarheid berust.

“Er is een niet-bestaande Italiaanse tak van de Russische keizerlijke familie uitgevonden”, vatte George het resultaat van het archiefonderzoek samen. “Hij is een usurpator en pleegt identiteitsdiefstal.” De grootvorst vraagt de Italiaanse rechter onmiddellijk beslag te leggen op de Instagram- en Facebook-profielen van Carlo Albert, die tegen Italiaanse media geen commentaar wilde geven op de beschuldigingen van de Romanovs.

George Romanov (39) is de zoon van grootvorstin Maria Vladimirova (66), een achterkleindochter van tsaar Alexander II, de op twee na laatste Russische keizer. Zij wordt sinds het overlijden van haar vader in 1992 door de legitimistische royalisten beschouwd als Maria I van Rusland. Omdat de regerende tsaar Nicolaas II met zijn gezin en veel familieleden in 1918 werden vermoord, zijn er via zijtakken die wisten te ontkomen, ook andere pretendenten voor de vacante tsarentroon.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig