Saoedische prins nieuwe ambassadeur in VS

Vorsten

21-10-2015 21:22:00

WASHINGTON – De Saoedische koning Salman heeft prins Abdullah Al Saud benoemd tot de nieuwe ambassadeur van Saoedi-Arabië in de Verenigde Staten. Dat is woensdag bekendgemaakt nadat de prins was beëdigd. Abdullahs voorganger in Washington was Adel al-Jubeir, die in april werd aangesteld als minister van Buitenlandse Zaken.

Prins Abdullah was tussen 2000 en 2004 de hoogste baas van de Saudi Arabian General Investment Authority, een overheidsinstelling die zich onder andere bezighoudt met het creëren van een gunstig investeringsklimaat in Saoedi-Arabië. Hij is de voorzitter van de Saudi Italian Development Company. Deze organisatie ondersteunt Italiaanse bedrijven die zich in Saoedi-Arabië willen vestigen.

De goede verhoudingen tussen de VS en Saoedi-Arabië staan de laatste jaren iets bekoeld. De twee landen zijn het op een aantal punten niet eens, bijvoorbeeld over het nucleaire akkoord met Iran waar Riyad fel tegen was. Koning Salman bracht in september een bezoek aan Washington om de banden aan te halen.

Meer Andere Huizen