Saudische koning krijgt bezoek van John Kerry

Vorsten

2016-08-25 15:53:00

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft donderdag een bezoek gebracht aan de Saudische koning Salman en vice-kroonprins Mohammed bin Salman. Ze bespraken het conflict in Jemen en hoe de vredesbesprekingen tussen de vechtende partijen weer op gang kunnen worden gebracht.

Saudi-Arabië steunt het leger van de Jemenitische president Abd-Rabbu Mansour Hadi en voert luchtaanvallen uit op rebellen. Daarbij zouden tot nu toe in anderhalf jaar zo’n 6500 mensen zijn omgekomen, waarvan de helft burgers. De coalitie geleid door Saudi-Arabië zou voor het grootste deel verantwoordelijk zijn voor deze burgerslachtoffers. Kerry besprak met koning Salman de mogelijkheden om vredesbesprekingen te hervatten en om humanitaire hulp te bieden.

Tijdens het dertig minuten durende gesprek kwam ook het conflict in Syrië aan bod en de gezondheid van de 80-jarige koning. ”We zijn blij om je in goede gezondheid te zien”, aldus Kerry, die daarmee refereerde naar de rugoperatie die Salman onlangs onderging in de Verenigde Staten.


Meer Andere Huizen