Kroonprins Dubai krijgt speciale munt

Vorsten

2015-02-02 14:38:00

DUBAI – De centrale bank van de Verenigde Arabische Emiraten heeft besloten een speciale munt van 1 dirham uit te geven ter gelegenheid van de zevende verjaardag van de aanstelling van sjeik Hamdan bin Mohammed Al-Maktoum als kroonprins van Dubai. Als zodanig neemt Hamdan de op drie na belangrijkste plek in hiërarchie in van de uit zeven emiraten bestaande golfstaat.

De jonge sjeik Hamdan (32), die gedichten publiceert onder de naam Faz’za, werd door zijn vader, de emir van Dubai, op 1 februari 2008 aangesteld als troonopvolger. Dat betekent dat hij in de toekomst ook premier wordt van de Verenigde Emiraten, waar het presidentschap is weggelegd voor de emir van Abu Dhabi en het vicepresidentschap en premierschap voor de emir van Dubai, terwijl de kroonprins van Abu Dhabi zich bezighoudt met de strijdkrachten en veiligheidsdiensten.

Hamdan staat voor de grenzeloze toekomst van het emiraat, aldus een woordvoerder van het Hamdan bin Mohammed Heritage Centre, die de uitgave van de gelegenheidsmunt toejuichte. “Hamdan staat voor hoge en grenzeloze aspiraties en ambities”, aldus de lokale krant The National.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig