Sultan Haitham viert eerste jaar op troon Oman

Vorsten

11-01-2021 14:38:42

Oman staat maandag met tal van activiteiten stil bij de eerste verjaardag van de troonsbestijging van sultan Haitham. Hij volgde op 11 januari 2020 zijn daags daarvoor na een lang ziekbed overleden neef sultan Qaboos op. Die had de Golfstaat bijna vijftig jaar met strakke hand geregeerd en naar een ‘wedergeboorte’ geleid, zoals het in de officiële geschiedschrijving van Oman wordt omschreven.

Sultan Haitham zat maandagmorgen een kabinetsvergadering voor en reikte onderscheidingen uit aan leden van de strijdkrachten en de politie. De Centrale Bank van Oman lanceerde een nieuwe serie bankbiljetten met daarop voor het eerst een afbeelding van de nieuwe sultan. Het waardepapier komt in omloop naast de bestaande biljetten die de afgelopen jaren zijn uitgegeven onder sultan Qaboos.

De Omaanse media pakten maandag uit met hele pagina’s waarin de nieuwe sultan wordt geprezen als visionair die het land op het rechte pad heeft gehouden in een tijd dat de coronapandemie en lage olieprijzen voor tal van problemen zorgen. Oman heeft de corona-uitbraak in vergelijking met andere Golfstaten relatief goed onder controle kunnen houden, maar moest het land daarvoor wel lange tijd op slot doen.














Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft